Monsjeu de Boules

Jeu de boules clinics op locatie

De Monsjeus

De Monsjeus zijn uw experts op het gebied van Pétanque. Zij weten de spelregels, hebben de tactische vaardigheden en de benodigde ervaring! Maar wie zijn de Monsjeus nu eigenlijk?

JOBBI SCHEFFERLIE
“Beste bouler, mijn naam is Jobbi Schefferlie, afkomstig uit Gorinchem. Ik studeer de Lerarenopleiding Omgangskunde aan de Hogeschool Utrecht. Deze opleiding is gericht op de realisatie van psychologie, sociologie en gedrag. Wat pétanque betreft, denk maar eens na over de vraag; waarom kunnen mensen gelukkig worden van pétanque en zijn spelers zich daar bewust van? Toen ik 9 jaar oud was ben ik begonnen met petanquen bij Les Boulistes in Gorinchem waar ze een grote jeugdafdeling hebben. Na enkele jaren werd ik geselecteerd voor de regionale en later ook de nationale jeugdselectie. Hier ben ik verder ontwikkeld wat resulteerde in meerdere malen Nederlands kampioen en zelfs deelname aan het WK in China. Naast speler ben ik ook actief in de organisatie van Les Boulistes. We organiseren veel evenementen voor scholen, jongeren, ouderen en bedrijven. Terwijl Les Boulistes een (nog) redelijk kleine vereniging is, lukt het ons om in Gorinchem een bekend imago te creëren. Dat heeft alles met organisatie en promotie te maken. We hebben een samenwerking met ‘Gorinchem Beweegt’ waardoor wij elk jaar veel jongeren met een clinic kunnen verwelkomen. Dit jaar ben ik gestart met de functie als ‘Monsjeu de Boules’ bij de NJBB. Samen met Mario geef ik clinics, met name aan bedrijven. Bij mijn eigen vereniging heb ik gemerkt dat er regelmatig aanvragen zijn van bedrijven voor een bedrijfs- uitje. Voor een paar euro per man meer krijgt het bedrijf een professionele clinic van ons. De verenigingen zijn ontzorgt en kunnen nog steeds maximaal van de baromzet genieten. Win win voor iedereen. Wij kunnen met onze mogelijkheden een clinic volledig naar wens invullen, waardoor de sport, de vereniging en wij ons optimaal kunnen presenteren aan de bui-tenwereld. Dus vergeet ons niet mee te nemen in het aanbod! Mocht je meer ideeën hebben over ons project, twijfel dan niet en neem contact met ons op.”

MARIO BLOM
“Hallo! Mijn naam is Mario Blom, ik volg momenteel mijn opleiding Werktuigbouwkunde op Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. Op mijn 8e heb ik de sport petanque ontdekt via mijn zus Marina Blom. Zij vertegenwoordigde Nederland vaak op internationale toernooien en kampioen-schappen. Als kleine jongen leek het mij fantastisch om dit ook te doen. Mijn droom was om op een EK of WK te staan en dat is gelukt. Ik ben meerdere malen jeugdkampioen van Nederland geworden en heb op twee EK’s (een voor de junioren en een voor de beloften) en twee WK’s (beide voor de junioren) gespeeld. Mijn beste resultaat hier was het bereiken van de kwartfinale van het precisieschieten op het EK Beloften 2016 in Spanje. Naast het spelen van EK’s en WK’s heb ik Nederland ook mogen vertegenwoordigen op meerdere internationale toernooien en daar ook vier finales behaald. Mijn beste resultaat ooit is het halen van een score van 52 met het precisieschieten, waarmee ik het Nederlands jeugdrecord heb verbroken. Sinds dit jaar mei ben ik actief als ‘Monsjeu de Boules’ samen met Jobbi. Mijn rol hierin is het organiseren van clinics, het geven van clinics en het bijhouden van de social media van ‘Monsjeu de Boules’. Ik hoop jullie snel te zien op één van de vele clinics die Jobbi en ik gaan geven! Tot dan!”